Wysłany: 25 Grudzień 2007, 22:16 Hurt & heal - lista postaci
Gierkę podpatrzyłem na forum Mirriel. Pomyślałem, że jak oni mogą, z HP, to my możemy z anime. Zasady są proste - wypisuje się listę postaci. Na starcie każda postać ma 30 punktów. Każdy forumowicz raz dziennie (jako że jest nas mało) może dodać JEDNEJ postaci jeden punkt i odjąć jeden innej. Postacie z zerowym stanem przenosi się na cmentarz. Postacie z 60 punktami przenosi się do galerii chwały. Gra trwa dopóki w grze jest jakakolwiek postać. Podkreślam, każdy musi obowiązkowo kogoś zranić i kogoś uleczyć (zabezpieczenie, aby gra nie stanęła w miejscu, bo "nikogo ciekawego już nie ma").
Na początek zgłaszajcie anime, których bohaterów mielibyśmy uwzględnić. Musimy wybrać takie, które wszyscy znamy, albo przynajmniej większość zna. Nie ma sensu bawić się nieznanymi bohaterami, prawda?
Ja postuluję:
Magic Knight Rayearth
Sailor Moon
Hellsing
Dragon Ball
I"s
Shingetsutan Tsukihime
Oh! My Goddess
Ranma 1/2
Slayers
Mai HiME
Onegai Teacher
Onegai Twins
Vampire Princess Miyu
Elfen Lied
Love Hina
Powiedzcie które znacie, dorzućcie nowe tytuły. Jak ustalimy tytuły, zaczniemy dyskutować nad postaciami. A jak wszystko będzie jasne to zabierzemy się do gry.[/b]
Nie ograniczajcie się do uzupełniania listy, mówcie też jaki jest wasz stosunek do anime zaproponowanych przez poprzedników, które z nich znacie itp. W końcu mamy ustalić listę anime, które wszyscy albo miażdżąca większość (no wiele nas nie jest na razie) widziała. Głosowanie na nieznane sobie postacie to - jak mówiłem - żadna frajda i nie o to chodzi
[ Dodano: 26 Grudzień 2007, 21:10 ]
BTW jak juz zbieramy na ilość to ja też się dorzucę, a co będzie co eliminować potem.
Ichigo 100%
Tenchi Muyo
Saint Seiya
Pamiętajcie, że postacie mogą być i z anime, i z mang.
O reszcie albo pierwsze słyszę, albo znam tylko z tytułu.
Nie ma się czym przejmować, na razie jak widać nie ma żadnej zabawy :P a póki będzie, to zdązysz cos obejrzeć. I to niejedno coś. Choćby na mangafoxie i youtube można czytać i oglądać do woli.