ZalogujRejestracjaSzukajZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: LunarBird
13 Styczeń 2010, 00:52
Banerki forum i witryny
Autor Wiadomość
Gorat 

Good-looking Gaijin

Wysłany: 12 Styczeń 2010, 14:58   Banerki forum i witryny

A może coś takiego?

To tylko sugestia, może to być coś innego... :-)

LunarBird 

Zaproszone osoby: 1
Chaos Master
Shinmazok

Wysłany: 13 Styczeń 2010, 00:30   

Ja się bez bicia przyznaję, że w grafice komputerowej jestem bardzo słaby. Nie mamy w ekipie ani jednego grafika, stąd problemy z takimi rzeczami jak baner. Mamy zamiar rozejrzeć się za grafikiem, ale na razie koncentrujemy się na kodzie witryny. Planujemy postawić w ciągu kilku miesięcy przynajmniej linkownię i potem zająć się doskonaleniem strony graficznej serwisu. Witryna tez będzie obsługiwała szablony, tak jak forum.

Napis, który wkleiłeś jest ciekawy :-) Na pewno doskonale się nada na baner forum - przyciąga wzrok i to bardzo. Jeśli mogę go wykorzystać oczywiście :-)

Z ciekawości zapytam: sam go zrobiłeś? Jeśli tak, to w jakim programie? :-)
Ostatnio zmieniony przez LunarBird 13 Styczeń 2010, 00:36, w całości zmieniany 2 razy  

Gorat 

Good-looking Gaijin

Wysłany: 13 Styczeń 2010, 12:40   

Lunar, spoko ja go zrobiłem żebyś sobie go wykorzystał, zrobiłem go osobiście w Xarze, jak ci się podoba to jest twój

LunarBird 

Zaproszone osoby: 1
Chaos Master
Shinmazok

Wysłany: 13 Styczeń 2010, 15:18   

Wielkie dzięki. Bardzo brakuje nam ludzi, którzy mogliby się zająć grafiką. Spójrz chociażby na obecny layout strony głównej - nie jest olśniewający, prawda? Nie wiem jeszcze jak ze sprawami grafiki będzie, ale prędzej czy później trzeba będzie nad tym pomyśleć. W ostateczności możemy wykorzystać darmowe szablony. Chociaż strona dotyczy anime i przydałyby się takie właśnie - a szablonów dotyczących anime nie znalazłem. Są do Joomli, ale nie wiem, czy uda nam się napisać portal tak, by był z szablonami Joomla w 100% zgodny...

Mam też prośbę odnośnie strony. Są pomysły i ogólne założenia co do tego, jak to ma wyglądać, ale każda sugestia jest cenna. Linkownia ma być wygodna dla was, nie dla tego, kto ją pisze. A to niekoniecznie jest to samo. Na pewno mamy zamiar skorzystać w kilku miejscach z AJAXu, żeby nie denerwować użytkowników przeładowywaniem się strony tylko po to, by wpisać dane nowej witryny, wystawić ocenę itp. (mniej więcej tak jak to działa na MyAnimeList). Każdy nowy pomysł jest na wagę złota.

Gorat 

Good-looking Gaijin

Wysłany: 13 Styczeń 2010, 23:15   

Lunar mi się podoba twoje forum, zrobiłem ten banerek bo mi się podoba zapał z jakim dążysz do wyznaczonego celu. Pracuj nad nim i zrób wszystko żeby ono żyło, ja z boku ci kibicuję jak tylko będę mógł to ci pomogę w miarę moich umiejętności, chociaż twoje są o niebo większe od moich i nie zaprzeczaj bo ja to wiem napewno. :-)

Offtop przeniesiono TUTAJ - LB

Odpowiedz do tematu